Pis İşler - Diego Cajelli , Luca Rossi

Hones

Guest
11 Nis 2009
3,044
10,054
zyem87.jpg


jh6ng9.jpg



En son bu kadar kötü adamı, kesinlikle güvenmemeniz gereken pislik tipleri bir arada ne zaman görmüştünüz ? Rahatlıkla belirtebilirim ki görmediniz. Diego Cajelli’nin yazıp Luca Rossi’nin çizdiği Pis İşler ve karşımıza çıkan tiplemeleri, eski “kötü”leri aklınıza bile getirmiyor. Çete üyesi tetikçiler kendi aralarında konuşurken Tarantinovari diyaloglara giriyorlar belki, ancak bu seferkiler çok daha esaslı konuşuyorlar. Günah Şehri’nde iyiler bile aslında kötüydü ama mutlaka bir noktada başarıya ulaşıyorlardı. Oysa burada öyle değil. Pis İşler birçok tahmininizi boşa çıkaracak kadar sağlam kurgusu, etkileyici karanlık çizimleriyle özlediğimiz “çizgi roman” tadını yeniden hatırlatacak bizlere. Bir gün dedektif Jack Traxler’a edalı bir sarışın kadın gelir ve kocasının kendisini aldattığını, boşanmak için bunun belgelenmesini istediğini söyler. Traxler için basit bir iştir fakat sonradan öğreneceği şeyler hayatının akışını değiştirecektir. Mafyanın usta katili Giusti’den yardım almak zorunda kalır, çünkü meydana gelen cinayetlerin tek şüpheli şahsıdır. A’dan Z’ye herkesin boğazına kadar pisliğe battığı, kimsenin tertemiz çıkamadığı, bazılarının ise sağ bile kurtulamadığı olağanüstü bir macera Pis İşler.

"İtalya'da böyle bir kitap yapılmadı. Daha iyileri ve daha kötüleri vardı ama hiç biri bunun kadar şiddet dolu, arsız ve kaba değildi..."

Bu sözler ünlü italyan çizgi roman ustası Tito Faraci'ye ait. Tarantino, Sin City, Frank Miller isimleri ilginizi çekiyor ise bu kitabı da bir solukta okuyacaksınız demektir.


Diego Cajelli : 1971 Milano doğumlu olup, çok kısa bir sürede İtalyan çizgi romanının en çok sevilen senaristleri arasına girmiştir. Factory için Demon Hunter, Randall, Mcfly gibi muhtelif eserler ve Diabolik için de bazı hikayeler yazmıştır. Bonelli adına Napolyon, Dampyr ve Zagor hikayelerinin yazarlığını yapmaktadır. Ayrıca, Milano’da işlenen suçları içeren polisiye bir eser yazmaya kendini adamıştır.

Luca Rossi : 1969 yılında Verona’da doğmuştur. Milano Çizgi Roman Okulu’ndan 1996 yılında mezun olmuştur. İlk çizgi-roman sayfa çalışmaları, Gordon Link’de yayınlanmıştır. Daha sonra Demon Hunter’da ve bunu takiben Shok Studio için, Xenia ve Eura’da çalışmıştır. Sergio Bonelli Editore’de, Dampyr çalışma grubuyla işbirliği yapmıştır. Şu an Amerika’da Vertigo’nun yeni bir serisi üzerinde çalışmaktadır.


 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst