1001 Roman 1.Seri Aylık Özel Sayı No 45 (3 Eylül 1943)

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,187
8EXN1V.jpg


Romanlar, hikayeler ve Türk sanatçı Ekrem Dülek imzalı Tarzan; hepsi bu sayıda ve "Çizgi Diyarı'nda"...

Reklamı geçeyim (!)
ve yarınki toplantıya katılabilecek tüm dostlara naçizane armağan olduğunu söyleyeyim.
Gönülden sevgi ve saygılarımla...



52308R.gif

 
Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,324
Çok özel, 1943'ten, acı yıllardan
bir hediye gelmiş, dile kolay, ne
acılardan geçip gelmek!..
Teşekkürler hocam...


Sevgili Yeryüzü'nün "acı yıllar" tespiti çok doğru. Savaş korkunç bir şey. Vatanı savunmak için yapılmıyorsa da bir alçaklık, cinayettir. "2. Dünya Savaşı"na katılmadığımız halde halkın çektiği perişanlık hatıralardan silinmedi daha. Gıda maddelerinin karne ile dağıtıldığı zamanları, o yılları yaşamış olanların anılarından okuduk, dinledik, öğrendik.
Minik bir anekdot: 1970'li yıllarda bir diş hekimi tanıdığımız, çocukluk dönemlerini "2. Dünya Savaşı" yıllarında geçirmiş olanların dişlerinde, diğerlerine oranla çok daha az çürük saptadığını ve dolayısıyla diş kayıplarının onlarda seyrek rastlandığını söylemişti. Nedenini sorduğumuzda o yıllarda "rafine şeker" ve ondan üretilen mamullere ulaşmanın çok zor olduğunu belirtmişti. O yıllarda çaylar bile kuru üzümle filan içiliyormuş. Bize doğrudan uğramamış bile olsa savaş denen büyük musibetin böyle küçük bir pozitif sonucu da olmuş demek(!). Tabii bir yeni yetme olarak diş hekimi amcamıza, "Keşke hiç savaş olmasaydı da herkesin tüm dişleri dökülmüş olsaydı" demek aklımızın ucundan bile geçemezdi, her şeyi olduğu gibi kabul ettiğimiz yaşlardı onlar. Üstelik de büyüklerimize karşı çok saygılıydık.

Değerli katkınız için teşekkürler "sarkomer" üstadım.

 
Son düzenleme:

cngz1

Aktif Üye
3 Ara 2011
388
9,653
İstanbul
Bundan daha güzel hediyemi olur. Toplantıya katılmaya çalışacağım bir aksilik çıkmazsa Teşekkürler Sarkomer
 

dynamo

Onursal Üye
3 Eyl 2009
3,180
4,080
Sarkomer üstadım teşekkürler.

scanfan' Alıntı:
1970'li yıllarda bir diş hekimi tanıdığımız, çocukluk dönemlerini "2. Dünya Savaşı" yıllarında geçirmiş olanların dişlerinde, diğerlerine oranla çok daha az çürük saptadığını ve dolayısıyla diş kayıplarının onlarda seyrek rastlandığını söylemişti. Nedenini sorduğumuzda o yıllarda "rafine şeker" ve ondan üretilen mamullere ulaşmanın çok zor olduğunu belirtmişti. O yıllarda çaylar bile kuru üzümle filan içiliyormuş.

O zamanlarda bir iki üründe böylemiş de günümüzde sağlıklı temiz gıda maddesi nerdeyse hiç kalmamış olmalı ki hastaneler sabah akşam tıklım tıklım :Z, o kadar hastane önünden geçiyorum bir Allah'ın günü boş görmedim,sanırsın ki alemin hepsi hasta,hiç sağlıklı insan yok... :eek:
Sözün kısası: :8:

 
Üst