1001 Roman 2. Seri - Sayı 43 (17 Şubat 1947)

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,088
36,755
İstanbul
file
file


file


Bir görüşe göre ne kadar çok bilirsen o kadar mutsuz olursun. Bu düzenleme işleri ile ilgili ne kadar çok şey öğrenirsem düzenleme faaliyetleri de o kadar eziyetli oluyor. Önceden pek dikkat etmediğim ama artık önemsediğim temizlik işleri çok uğraştıran bir iş. Özellikle bu türden eski kitaplarda tarama sonrası kalan nokta işaretlerini, lekeleri temizlemek için neredeyse her bir sayfa için yarım saat harcadım. Ve hâlâ istediğim gibi olmadı. Sırtım ve boynum felaket durumda, daha fazla devam edemedim. :) "Daha fazla bilgi mutsuzluk getirir" görüşüne katılmıyorum aslında. Eminim bu noktaları ve lekeleri yok etmenin ya da kaynağında kurutmanın bir yolu var. Ustalar; haydi bunu da öğretin bana, daha çok şey bilerek daha mutlu olayım. Her şeyden önce boyun ve sırt ağrılarından kurtarın beni :)

Keyifli okumalar!





 
Son düzenleme:

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,734
44,008
denize sıfır
ALO MASAJ HATTI 900 900 ....:D:D

Bunlar bitince ciltlenecek, bir kaç adet yapılıp konu sahibine de 1 adet hediye edilecek.:) O yüzden beyazlar daha beyaz, renkliler daha canlı olsun. Kirlenmek güzeldir,Nuri Alço.:D


Eline sağlık muhterem.:)
 

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
2,000
11,947
Ağır temizlik çalışması ağır işçilik gibi, uzun süre yapılınca bir araz bırakıyor mutlaka. Ama bu tür "özen" ürünü gönüllü işçiliğin bıraktığı araz hep daha iyisini arama yönünde oluyor, ki masaj felan para etmez... Belki "mesaj" azcık azaltır ağrıyı-sızıyı... :) Teşekkür mesajı...

Eline sağlık Direnç11..
 
12 Şub 2010
15,006
543,755
Şansıma:) taramak için eski kitaplarımı tercih ettiği zamanlarda aynı şikayetler benim için de söz konusu oldu sevgili Nihat.


Hiç yalansız, bazen bir sayfanın temizliği üç saat sürmüştür. Okunamayan tamamen siyahlaşmış balon yazılarını okunabilir hale getirmek ve en küçük lekeyi dahi bırakmamak için az uğraşmadım.


4. Seri 1001 Roman'ların ilk sayılarını temizleyip verdimse de sonra ham tarama olarak paylaşmaya devam ettim. Kim dostlarım ham taramayı tercih ediyor ve orijinalliğin bozulmamasını, isteyenlerin temizliği kendilerinin yapmasını söylüyorlar.

Gerçek şu ki, bu eski çizgi romanların temizleme işi sevgili abartmanın dediği gibi asajı dahi yararsız kılacak kadar yoruyor:)


Emeklerin ve çizgi roman sevgin için teşekkür ediyorum. Hakkını helal et dostum.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,088
36,755
İstanbul
...

Hiç yalansız, bazen bir sayfanın temizliği üç saat sürmüştür. Okunamayan tamamen siyahlaşmış balon yazılarını okunabilir hale getirmek ve en küçük lekeyi dahi bırakmamak için az uğraşmadım.
...

Beyazlatma tuşuna bas, sayfaların marjlarını ver, tamam. İyiydi bu, abi. :) Daha kimbilir neleri eksik ve yanlış yapıyorum.

Sadece bu temizlik meselesinde değil çizgi romanla ilgili pek çok konuda senin katkılarının yanında benimkisinin lafı mı olur? Sağolasın, var olasın.
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,086
Kastamonu
Sevgili Direnc11, Gimp kurup ışık/resim ayarlarını kurcalamanız lazım. Hemen söylemeliyim ki çok kötü sayfalarda mucize yaratamıyor, hatta bazen hiç işe yaramıyor ama sonucu değiştirebilen çok fazla ayar var. Bir çok kötü sayfayı, sadece otomatik düğmesine tıklayarak pırıl pırıl hale getirebiliyor.
 
Üst